CONTROL DE PLAGUES

Solucions ràpides, segures i efectives en l'eliminació de plagues (rates, paneroles, tèrmits, coloms, corc...)

 Control de plagues
control de plagues contacte eliminacio plaguess control de plagues control de plagas control de plagues
Home | EMPRESA | serveis | blog | Ibertest | Videoteca | Carnet DDD | Contacte
 Control de plagues

Control de plagues en restaurants, bars i hotels

Vostè està aquí: Página d'iniciServeis →Hosteleria

 

 
control de plagues
 

 

PLAGUES MÉS COMUNS A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA RESTAURANTS I BARS

L'hostaleria és un sector on les condicions ambientals , culturals i estructurals afavoreixen la presència de plagues com ara :

Rosegadors en les seves 3 espècies :

La rata Norvegicus o comunament anomenada Rata de Claveguera és la generadora de més contaminació i perill per a aquesta indústria , ja que des que es reprodueixen , estan en condicions insalubres . Normalment es troben en clavegueres , abocadors , caus , encara que això no vol dir que no les puguem trobar en altres llocs a la superfície .

Seguint a la rata de claveguera , hi ha el ratolí domèstic Mus musculus , que si bé també és generadora de contaminació , en ser de menor mida , els seus efectes acostumen a ser menys traumàtics a curt termini . Encara que a la llarga la infestació de ratolins pot estendre's per tot un local , criant famílies senceres en espais molt reduïts ( aïllants de neveres , motors de màquines , armaris de rebost , sostres falsos , etc ) .

Per què arriben als nostres establiments ?

Això passa pel fet que tota plaga ha de tenir com a mínim 2 variables o condicions favorables , la primera és pel costat de l'alimentació i la segona per les condicions de nidificació i refugi . A la primera hem de saber que els rosegadors són omnívors ( mengen de tot) però tenen preferències proteiques i nutritives . Dins de la seva dieta les rates tendeixen a menjar de 20 a 30 g de proteïna diàriament . Aconsegueixen així sostenir i millorar el seu estat físic . La seva forma d'ingrés és per canonades de desguassos sense sifons , ranures inferiors de les portes , portes obertes , forats en les estructures , reixetes de ventilació inferiors , entre d'altres. Aquesta plaga pot simplement entrar a buscar aliment , però pot arribar a niar en llocs foscos i amagatalls . La seva presència a les nostres instal · lacions , es considera plaga , ja que en entrar creen una contaminació total al seu pas i podent ser font transmissora de múltiples malalties .

Com podem prevenir la seva presència ?

En primer lloc hem de revisar tots els punts de comunicació del nostre establiment amb l'entorn . Entenent com entorn no només l'exterior ( carrer, patis , jardins , terrasses , etc ) sinó també la xarxa de clavegueram . En cas de desguassos és imprescindible siguin de barrera , permetent el pas de l'aigua però no de les rates des de la claveguera . En segon lloc les finestres i / o portes de ventilació , d'ajustar correctament no deixant ranura de pas . També és convenient tinguin algun sistema tipus mosquitera per dissuadir el pas de les rates ( no ho eviten però en cas de perforació serveix d'alarma ) i evitar l'entrada d'insectes .

Una altra mesura molt important és l'ordre dels magatzems que han de permetre la neteja en tots els seus racons ( això evita el anidament de les rates i dificulta el dels ratolins ) .

Finalment la gestió de les mercaderies és clau per evitar l'entrada de ratolins i escarabats , rebutjant les caixes i omplint l'ordre anterior descrit .

termits hosteleria


Paneroles en les seves tres espècies:
Aquestes tot i ser notòriament diferents en la seva morfologia , 2 d'aquestes s'han adaptat òptimament a l'hàbitat humà . Aquestes espècies són Periplaneta Americana " Panerola americana" i Blattella germanica " panerola alemanya" , aquestes dues coincideixen ja que als nostres negocis tenen desavantatges o punts febles de hermeticitat davant d'aquesta plaga; pel costat de l'Americana el seu ingrés es dóna per les canonades de desguassos amb sifons de forats ovalats allargats i per finestres i portes obertes i, tendeixen gairebé sempre a niar en esquerdes , zones humides, aixíi com acostumen a reproduir -se on col-loquen les seves bosses d'ous , anomenades ooteques- Aquestes prefereixen les àrees calentes ( temperatures entre 35 ° i 40 ° C ), encara que suporten perfectament el fred .

La " Alemanya " és una panerola de trasllat o migratòria , és transportada amb la compra , amb les caixes de begudes i comestibles en general , encara que en casos de grans infestacions poden gradualment traslladar-se per envair noves zones .

Cal ressaltar que la seva reproducció és per mitjà d'unes bosses de quitina anomenades ooteques i en el seu interior poden portar fins a 20 paneroles. Aquesta ooteca gairebé sempre està ubicada en zones calentes i el seu temps d'eclosió és d'entre 25 a 35 dies depenent de la temperatura exposada . Les paneroles són fotosensibles ( sensibles a la llum ) i només s'exposen quan és summament necessari, ja sigui per alimentar-se o per reubicar-se, la qual cosa ens indica que si arribem a veure al dia amb bones condicions de llum alguna de les anteriors , és un símptoma d'una mitjana o alta infestació .

Com podem prevenir la seva presència ?

Igual que les rates , la revisió dels punts de comunicació dels nostres establiments amb l'entorn , són clau a l'hora de prevenir una infestació . Així mateix els locals han d'estar ben acabats sense juntes , esquerdes , espais morts que facin d'amagatall per a la plaga .
La correcta gestió de les mercaderies i residus són un altre factor d'importància , així com la neteja de tots els racons . Evitant mobiliari que no pot ser netejat ( com per exemple una tarima fixa ) .

PER FAVOR RECORDEU .........

.......... la neteja i l'ordre ÉS EL CENTRE DE LA SOLUCIÓ .

termits hosteleria


XINXES en hotels

Actualment està creixent el volum de plagues de xinxes en Hotels.

Llegeix més sobre el problema de xinxes