Eliminar rates i ratolins, desratització

Vostè està aquí: Página d'iniciServeis →Rates i Ratolins→ Activitat


Activitat DE rates i ratolins

Al llarg de l'estiu i la tardor les rates i els ratolins entren a les llars en quantitats superiors a les de qualsevol altre època de l'any.

Rata en activitat

Busquen seguretat, un refugi sec, aliment i una temperatura adequada al seu gust i necessitat.

Hi ha molts signes de que les rates i els ratolins ens envaeixen. Es poden sentir corredisses o sorolls de quan rosseguen l'aliment per la nit, o veure també senyals de la seva presència -les marques que deixen al rossegar-, o les mateixes petjades a la farina o en zones que hi hagi pols acumulada.

Al llarg del camí, vostè podrà observar les marques d'orina, de greix, i la brutor dels seus pels.

Així també, podrà veure els seus nius, muntells d'aliments o de material que fan servir per a fer el seu niu, i els seus animals de companyia estaran més nerviosos del que és habitual.
Cal comentar però que es poden reconèixer diferències en el comportament entre rates i ratolins que ens permeten controlar aquestes plagues amb major eficiència. Podem incidir que les dos espècies s'han adaptat molt satisfactòriament a viure a l'interior de les llars, però també ho han fet de maneres diferents..

  • Els ratolins investiguen ràpidament els nous objectes que troben en l'interior de les llars, mentre que les rates són més cauteloses.
  • Els ratolins mengen una mica d'aquí i una mica d'allí, mentre que les rates es paren i consumeixen un munt.
  • Els ratolins beuen aigua, tot i que poden sobreviure llargs períodes sense consumir-ne, mentre que la rata la necessita diàriament..
  • Els ratolins tenen territoris molt més petits que les rates.

Control plagues rates i ratolins