Eliminar rates i ratolins, desratització

Vostè està aquí: Página d'iniciServeis →Rates i Ratolins→ Ratolins

 

Ratolins

Tots els ratolins són omnívors, tot i que mostren preferències per les llavors dels cereals i productes derivats. Quan les seves preferències fallen però, poden menjar les coses més estranyes que ens puguem imaginar: sabó, cuir, cera, plàstic o paper.

Ratolí

Un exemplar adult menja prop de 3 grams d'aliment sòlid al dia (equivalent a 70-100 grams de blat), però el dany que causen és molt més gros, ja que als ratolins els encanta poder provar-ho tot. Tot el que ha estat provat o susceptible de que hagi estat provat pels ratolins s'ha de llençar.

A més a més, els ratolins embruten amb orins i excrements per on van, destruint un nombre d'aliments encara més gran.

La seva reproducció es realitza durant tot l'any si les condicions són favorables. Una femella pot donar a llum unes 8 vegades cada any, i en cada part neixen de 5 a 6 cries, tot i que poden haver parts de fins a 10 cries.

Les cries de ratolí domèstic adquireixen la capacitat reproductiva a les sis setmanes de vida. Dins dels edificis fan nius en qualsevol lloc on es sentin protegits, en les golfes, en el sòl darrere armaris o fins hi tot dins dels calaixos.

Construeixen els nius amb qualsevol material que tinguin al seu abast com teles, llanes, paper o plàstic.

Control plaga ratoli